Vel blåst første HubSpot User Group-treff i Oslo

Av Erlend Førsund 18. desember 2015

Fred_Stave_-_HUG_leder_i_Oslo.jpeg

I går gjennomførte vi historiens første HubSpot User Group Oslo-treff på BI i Nydalen. På dette første "konstituerende møtet" møtte det opp 17 av 24 påmeldte. Som HUG-ledere er min kollega Fred Stave (bildet) og jeg fornøyde med samlingen og takker dere som møtte opp. Dette er bare begynnelsen!

HUG Oslo: For og av brukerne

Som vi sa fra starten av, er HUG et sted hvor HubSpot-brukere kan møtes og dele erfaringer og innsikter med hverandre relatert til HubSpot som verktøy og inbound marketing som fagområde - i en uformell setting. Vi takker Handelshøyskolen BI for at vi fikk låne lokaliteter av dem til dette.

Målet vårt er at så mange som mulig i gruppen skal få bidra, så det blir en aktiv og blomstrende brukergruppe. Det er derfor hyggelig å se at praten satt løst blant deltakerne allerede på første HUG-treff - både i pausene og i sesjonene, hvor folk var aktive med å stille spørsmål, som de også fikk besvart av andre deltakere i salen.

Så en liten oppsummering av temaene og foredragsholderne:  

Høydepunkter fra INBOUND 2015

Hydepunkter_fra_Inbound.jpeg

Tore Berntsen, daglig leder i MarkedsPartner,  innledet med en liten oppsummering av høydepunktene fra årets INBOUND-konferanse i Boston. Noen av deltakerne i salen hadde vært der både en og to ganger. 

Takeaways:

 • 14 000 deltakere - 250 foredragsholdere
 • 100 nasjoner representert
 • Bruk konferanseappen til HubSpot for å planlegge løpet for hver dag
 • Tips: Ikke fyll hele dagen med foredrag. Da blir det mye løping mellom foredragene og du er heller ikke garantert plass. Google foredragsholderne og velg ut de mest interessante!
 • Lett å få kontakt med HubSpot-ansatte, som er hjelpsomme og kunnskapsrike
 • MarkedsPartner arrangerer egen tur til INBOUND 2016

HubSpot CRM og Sidekick

HubSpot_CRM_og_Sidekick.jpeg

Barbro Fagerbakk fra Inbound Group tok over stafettpinnen med en presentasjon av HubSpot CRM og HubSpot Sidekick

Dette er to svært spennende  verktøy som er 100% integrert med HubSpots marketingmodul, og som gir bedriften full kontroll på potensielle og eksisterende kunders digitale adferd - og dermed øker sannsynligheten for at salg tar kontakt på et tidspunkt da en slik henvendelse er ønskelig fra kundens side.

Takeaways:

 • HubSpot CRM er et gratis CRM-verktøy fullt integrert med HubSpot Marketing
 • Løsningen er laget for brukeren og ikke for sjefen. Det sparer selgerne for dyrebar tid. Barbros erfaring er at dette er et CRM-system som faktisk blir brukt
 • CRM-systemet gir deg full oversikt over salgstrakten
 • Sidekick for Business gir deg mange svært nyttige funskjoner som: maler til e-posten, tidsstyrte e-poster, muligheten til å ringe direkte fra CRM-systemet, oversikt over hvor godt dokumentene dine fungerer

Hvordan skrive 104 blogginnlegg på ett år?

Hvordan_skrive_104_blogginnlegg_p_ett_r.jpeg

Erlend Førsund fra MarkedsPartner (undertegnede) snakket om hvordan man skriver 104 blogginnlegg på ett år.

Takeaways:

 1. Finn ditt "Content Sweet Spot":
  Det finner du i skjæringspunktet mellom dine målgruppers interesse/painpoints og kunnskapen din organisasjon sitter på

 2. Definer ditt innholdskonsept:
  Det kan sammenlignes med en forretningside for innholdet ditt og må si noe om: 1) Hvem som er målgruppen, 2) Hva du skal levere til dem og 3) Hvilket utbytte de vil få

 3. Identifiser bedriftens ressurspersoner:
  Det er de ansatte i bedriften som sittter på kunnskapen, men ikke alle ønsker/kan skrive innhold. Det finnes minst fire mennesketyper i virksomheten din. Kanskje bare 10% er writers. Resten er actors (trives foran kamera og kan bidra til å lage godt videoinnhold), talkers (trives ikke foran kamera, men kan snakke godt om det de kan så du kan intervjue og skrive et innlegg på bakgrunn av et lydopptak) og questioners (typisk folk på support/salg som vet hvilke spørsmål potensielle/eksisterende kunder har)

 4. Finn en redaktør
  Redaktøren har ansvaret for at alt innholdet blir produsert og publisert med riktig formatering og et godt språk. Redaktørrollen krever kunnskaper innen konvertering, SEO og dette er en person som må være både artist og scientist.

 5. Legg en plan for innholdsproduksjonen
  En viktig læring: Sørg for å gjøre innskudd i innholdsbanken, og ligg en måned i forkant med ferdige blogginnlegg som ligger klare til publisering. Case: Odfjell Well Services. Her brainstormet vi alle innleggene for hele året på en formiddag sammen med ingeniørene og fagekspertene, og gjennomførte deretter intervjusesjoner hvor vi filmet mens de snakket fritt rundt de ulike bloggtitlene. Et godt grunnlag for å lage en redaktørkalender for påfølgende år.

Bli med på neste HUG!

Neste HUG Oslo-treff vil finne sted i februar 2016, og vi forventer da flere deltakere. Allerede har vi fått forslag på temaer og foredragsholdere, og har du konkrete forslag, så nøl ikke med å ta kontakt!

Temaer: HUG Oslo-treff


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund er leder av HUG Oslo. Han jobber til daglig som markedssjef i MarkedsPartner.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

En blogg fra HUG Oslo

Et møtested i Oslo for deg som bruker HubSpot eller er interessert i programvaren. På våre kvartalsvise HUG-treff får du faglig påfyll fra lokale og globale eksperter innen inbound marketing og muligheten til å treffe andre digitale markedsførere.

Besøk HUG Oslo